gratis test

Van stress naar lekkerder in je vel


Wil jij inzicht in je verhouding aan gelukshormonen?

download hier je test


Heb je last van stress, gevoelens van depressie, angsten, voel je je onrustig, heb je het idee dat je daadkracht is verminderd of gaan je leervermogen achteruit gaat? Dan kan de Braverman testinzicht geven in verstoringen met je neurotransmitters.

Neurotransmitters zijn signaalstoffen van het zenuwstelstel. Neurotransmitters zijn geen hormonen omdat ze alleen plaatselijk werken, terwijl hormonen door het hele lichaam werken. In de volksmond ook wel gelukshormonen genoemd.  Een tekort aan deze gelukshormonen kan heel onaangename gevolgen hebben. Zie hieronder de beschrijving van de gelukshormonen.

Welke gelukshormomen (neurotransmitters) kan je meten?


dopamine

Bepaalt het voltage van het brein.

Kenmerken; Krachtig, woordje altijd klaar hebben, snel van begrip. Controleert het metabolisme, natuurlijke amfetamine, bestuurt energie, enthousiasme en motivatie.

Functies ; Gerelateerd aan vermogen, incl. bloeddruk, metabolisme en spijsvertering. Genereert elektriciteit die vrijwillig beweegt, intelligentie, abstracte gedachten, doelen stellen, lange  termijnplanning

Dopaminetekort: vermoeidheid, uitputting, besluiteloosheid, verslavingsgedrag, emotionele instabiliteit, lethargie, gebrek aan wilskracht, weinig motivatie.

gaba

Controleert het ritme van het brein.

Kenmerken; Betrouwbaarheid, gemoedelijk en zorg voor anderen

Functies ; Zorgt voor een effectief werkend brein, houdt de frontale kwabben stabiel wat daardoor de persoonlijkheid beïnvloed. Een natuurlijk valium. Controleert het ritme van het brein zodat het daardoor fysiek en mentaal gelijkmatig functioneert. Verzorgt kalmte en rust voor lichaam en brein, wat ook direct invloed heeft op de persoonlijkheid.

Gaba-tekort: stress, prikkelgevoelig, angst- paniekaanvallen, onrust, hyperalert, verkramping.

Acethylcholine

Bepaalt de snelheid van het brein.

Kenmerk: Creatief en een goed gevoel over je zelf. Veelal snel, gevoelig en sociaal ingesteld.

Functies: helpt het brein om op de sensorische signalen van het lichaam te reageren en te begrijpen. Bepaalt de snelheid van het brein en daarmee de relatieve hersenleeftijd. Regelt de toegang tot opgeslagen info.

Acetylcholinetekort: vergeetachtigheid, concentratiestoornis, leerstoornis, verminderd reactievermogen, minder creativiteit

serotonine

Belangrijk voor het verwerken van pijnprikkels.

Kenmerk; Helend, verzorgend en verzadigend effect op lichaam en brein.
 
Functies; zorgt voor synchroniseren van het brein zodat je een frisse start ´s morgens kan maken. Zorgt voor het vermogen om te rusten, regenereren en sereen te zijn. Bij voldoende serotonine kun je diep en vredig slapen, van eten genieten en rationeel denken.

Serotoninetekort: angst, stress, depressie, slaapstoornis, (hoofd)pijngevoelig, gespannen

"het lichaam geeft altijd prioriteit aan stress, nooit aan geluk"

Ben jij benieuwd op welke vlakken er nog winst te behalen is?


als je nu niet ingrijpt, wordt het alleen maar erger!


Stress ontstaat niet van de een op de andere dag, dat is een geleidelijk proces. Ons lichaam is een super ingenieus systeem want stress staat namelijk gelijk aan gevaar. Bij stress gaat alle energie naar het oplossen van dat gevaar, waardoor er een heel stuk minder gelukshormonen worden aangemaakt. Met angsten, vermoeidheid, depressie en onrust tot gevolg.

Alleen bewuste acties zorgen voor een verandering!


Meten is weten, en een bewust mens weet wat er speelt in zijn of haar lichaam. Als jij de inzichten hebt kan je er ook actief iets mee gaan doen. Heel veel klachten die voortvloeien uit een tekort aan neurotransmitters kunnen heel makkelijk worden opgelost. Leer er maar mee te leven is geen antwoordt. 

wat zeggen anderen over deze test?


Het was nu tijd voor mij alleen

De afgelopen twee jaar heb ik een roerige tijd meegemaakt. Ondanks dat ik deze tijd met veel compassie doorlopen heb had ik behoefte aan iets voor mezelf. Het was nu tijd voor mij alleen. Tijd voor persoonlijke ontwikkeling om zodoende echt aan mezelf te gaan werken. Wat mij hierin aansprak is dat het laagdrempelig is. Ik kan rationeel niet verklaren waarom de methode werkt, maar als je gedisciplineerd het huiswerk en de aanwijzingen opvolgt is het effect heel groot. Doordat Daniël me stap voor stap uitleg gaf over de te nemen stappen hielp je de Body Mind Release aanpak mij wekelijks om te groeien in mijn persoonlijke ontwikkeling.Is er nog iets anders wat je wil vermelden?Elke sessie moest eerst een paar dagen inwerken. In de dagen na de sessie ervoer ik steeds wat weerstand in mijn lijf en in mijn hoofd. Waarom doe ik dit, moet dit nu, helpt dit echt... Maar door steeds dagelijks twee keer te blijven oefenen merkte ik op de derde dag een verandering. NA de derde dag ging het meer als vanzelf. Positieve effecten werden meer merkbaar en ik kon groei ervaren in de dagen erna. Door o.a. de BMR en de coaching van maak ik nu stappen voor mezelf die ik voorheen niet gemaakt zou hebben.

profile-pic
Robin Forman
Product ontwikkelaar Vleeswarenindustrie

Daniël heeft duidelijk een passie voor wat hij doet

Heldere rapportage en goed adviesgesprek naar aanleiding van de EMB bloedtest. Daniël heeft duidelijk een passie voor wat hij doet, communiceert heel prettig en biedt goede service, heel klantgericht!

profile-pic
Claartje Visser

Opeens kwamen er allemaal nieuwe mogelijkheden in mijn leven

Van nature ben ik een positief ingesteld persoon, een beetje een zondagskind. Toen ik met de Body Mind Release methode begon ging alles wel oké voor mijn gevoel. Tijdens de eerste sessies sprak Daniël over het loskomen uit de modder. Dit gegeven was voor mij best wel abstract in het begin. Maar richting het einde van het traject merkte ik inderdaad dat ik los was gekomen. Zonder dat ik ooit het gevoel heb gehad vastgezeten te hebben.Maar eenmaal los, kwamen er opeens nieuwe onverwachte mogelijkheden in mijn leven. En waardeer ik veel meer dingen die het leven mooi maken, dan met te focussen op dingen die ik niet heb of tegenzitten.

profile-pic
Martin
sales manager

Over Daniel

Mijn naam is Daniël Hofman, getrouwd met Inge en samen hebben we een zoon en een dochter. Ik ben een Rotterdamse doener, een verbinder, een inspirator, een teamplayer en een motivator. Gepassioneerd en energiek en super gemotiveerd om mensen gezonder en vitaler te maken. Naast therapeut ben ik vooral ook ervaringsdeskundige als het gaat om burn-out. Tot tweemaal toe ben ik vastgelopen in een burn-out. Door voorzichtig te starten met fitness, beweging en yoga heb ik weer de weg teruggevonden. Helaas was er geen extra ondersteuning mogelijk in de vorm van coaching of therapie beschikbaar. Ik heb alles op eigen kracht gedaan. Dat is een van de redenen dat ik me ben gaan inzetten met laagdrempelige, effectieve, resultaatgerichte therapie. Want mijn doel is Nederland gezonder, fitter, gelukkiger en vitaler maken.

>
Wishlist Member WooCommerce Plus - Sell Your Membership Products With WooCommerce The Right Way .